Vliv vybraných faktorů na snášku nosnic a kvalitu vajec - Zdichynec, Martin (Jihočeská univerzita, 2015)
Ve smyslu zadání této diplomové práce jsem vypracoval metodiku cílového programu a sledoval jsem ji ve čtyřech identických halách, které mají rozdílnou technologii ustájení nosnic. V diplomové práci jsou analyzovány ukazatele snášky ve vybraném drůbežářském podniku Jihočeského kraje z hlediska vlivu ustájení nosnic, jejich výživy a krmení. Ve zvoleném podniku se využívá jednak technologie obohacených klecí EUROVENT - EU od firmy Big Dutchman a jednak technologie voliérového ustájení s použitým systémem LIBRA od italské společnosti SKA.
Impact of selected factors on laying hens and egg quality.
Keywords: vejce; nosnice; ukazatele snášky; výživa; krmení; technologie ustájení; eggs; hens; laying indicators; nutrition; feeding; housing technology