Botanický průzkum nivy revitalizovaného úseku Jedlového potoka (NP Šumava) - Petrů, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce je součástí projektu "Revitalizace šumavských mokřadů a rašelinišť". Cílem práce je podchytit současný stav (tedy před revitalizací), vegetace a flóry s možností existence vzácných či ohrožených druhů v oblasti nivy Jedlového potoka nacházející se v Jihočeském kraji, okrese Prachatice, v katastrálním území Volary. V této zájmové lokalitě byl proveden během terénního průzkumu druhový seznam rostlin. V lokalitě bylo vymezeno 6 trvalých ploch s rozměry 4×4 m. Na těchto plochách jsem pořídil komplexní soupis všech nalezených druhů. Celkově bylo zjištěno 38 druhů z toho 11 jednoděložných rostlin, 25 dvouděložných a 2 mechorosty.
Botanical survey of a restored segment of the Jedlový stream (Šumava National Park)
Keywords: niva; revitalizace; jedlový potok; trvalé plochy; rašeliniště; rostlinné druhy; alluvial plain; revitalization; Fir Stream; Permanent surface; peatlands; plant species