Vliv celiakie na každodenní činnost člověka - Nováková, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Celiakie je závažné chronické onemocnění dětí i dospělých. Jedná se o celoživotní onemocnění trávicího traktu, které je charakteristické trvalou nesnášenlivostí lepku, neboli glutenu. Jedinou a zásadní léčbou celiakie je přísná bezlepková dieta. Výsledky své práce bych ráda poskytla klubu celiaků, kde jsem svůj výzkum prováděla.Bakalářská práce by také měla sloužit k rozšíření informovanosti o onemocnění celiakie, jak v široké veřejnosti, tak i odborníků ze zdravotnictví, kteří by na onemocnění měli více pomýšlet
The imput of coeliac on everyday activities of human beings
Keywords: Celiakie; Lepek; Dieta; Činnosti člověka; celiac disease; gluten; diet (regimen); human activities