Pohádky a jejich využití v mateřské škole - Lukáčová, Martina (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá oblastí potenciálu pohádek v předškolním vzdělávání a možnostmi jejich využití v mateřské škole. Cílem práce je upozornit na tento potenciál pohádek. V teoretické části definuji pohádku jako literární útvar a poukazuji na její význam pro dítě předškolního věku. Dále se zaměřuji na možnosti využití pohádek v mateřské škole doporučené metodicky zaměřenou odbornou literaturou. V praktické části provádím pozorování v mateřských školách s cílem zjistit, jakými formami a metodami se v mateřských školách s pohádkami pracuje a porovnávám je s doporučenými metodickými postupy.
Fairy Tales Activities for Preschool
Keywords: Předškolní věk; mateřská škola; pohádka; metoda; dítě; Preschool age; kindergarten; fairy tale; method; child