Návrh a vybudování sítě bodů podrobného polohového bodového pole metodou geodetickou a GPS. - Žahourek, Jakub (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem této diplomové práce je "Návrh a vybudování sítě bodů podrobného polohového bodového pole metodou geodetickou a GPS" v katastrálním území Jenín a Horní Kaliště. Pomocí mapových podkladů došlo k rekognoskaci a zjištění stavu bodů bodového pole v daném území. Poté bylo stabilizováno 14 nových bodů podrobného polohového bodového pole (PPBP), při čemž tato diplomová práce využívá z těchto 14 bodů bodů 7. Cílem této diplomové práce je zhodnotit stávající stav bodového pole a podle potřeby toto pole doplnit v hustotě pro podrobné mapování velkého měřítka. Pro tyto účely bylo použito metody geodetické a GPS. Pro geodetickou metodu byla použita totální stanice Leica TCR 407 power, a pro metodu GPS byla použita aparatura Trimble 4600LS. Výsledkem je vyhodnocení přesnosti obou metod.
Design and Development of the Network of Points of the Detailed Minor Horizontal Control using Geodetic and GPS Methods
Keywords: GPS; podrobné polohové bodové pole; geodetická metoda; GPS; Detailed Minor Horizontal Control; Geodetic Method