"Malý-velký muž" Adolf Kajpr - Kopečná, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2010)
Odborníci z oblasti pedagogiky i psychologie se shodují na faktu, že osobní příklad, zvláště je-li spojen s obětí, je zásadním a nenahraditelným směrníkem pro lidstvo v každé době. Poukazuje k hledání pravého smyslu lidské existence a dodává odvahu vydat se na tuto cestu, ačkoli je svízelná. Životní příběh Pátera Adolfa Kajpra je toho ideálním příkladem, a proto by neměl být zapomenut.
"The Little-Big Man" Adolf Kajpr
Keywords: P. Adolf Kajpr; časopis Katolík; proces s řády; mučedník; církev v období totality; Tovaryšstvo Ježíšovo.; P. Adolf Kajpr; magazine The Catholic; process with orders; martyr; Catholic Church in the totality; The Society of Jesus.