Vesnické mateřské školy a jejich problémy - Bartošová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zaměřuje na vesnické mateřské školy a jejich problémy. Jejím cílem je upozornit na problémy, které sužují vesnické mateřské školy a pokusit se nastínit cestu k jejich řešení. V první, teoretické části, je nahlíženo na podmínky a organizaci předškolního vzdělávání především z pohledu Rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání a jeho výkladů, s důrazem na jejich význam pro fungování každé mateřské školy. Ve druhé, praktické části, je formou strukturovaného rozhovoru mapována problematika deseti vesnických mateřských škol na okrese Jindřichův Hradec. Součástí praktické části je též případová studie jednotřídní mateřské školy v Novosedlech nad Nežárkou.
Village nursery school and their problems
Keywords: podmínky a organizace z Rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání; vesnické mateřské školy; perspektivy vesnických mateřských škol; conditions and organization from the Framework curriculum for pre-school education - village nursery school - perspectives village nursery school