Dopravní gramotnost v segmentu vysokoškolských studentů v Táboře a jeho okolí - Sedláček, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2007)
Doprava představuje významnou činnost, konanou jak ve velkém územním celku, tak v sídelním útvaru a zóně. Dopravu je nutno pojímat jako jednotnou, pokud možno dokonale fungující činnost, která je zajišťována všemi dopravními obory za účelem kvalitního propojení jednotlivých míst životních dějů. Cílem této práce bylo analyzovat dopravní služby jako nedílnou součást cestovního ruchu. Jako případová studie byla vybrána dopravní gramotnost a dopravní služby ve zvoleném regionu. V této oblasti byl proveden výzkum na základě dotazníkového šetření na segmentu vysokoškolských studentů. Pomocí výsledků z analýz bylo sestaveno vyhodnocení a dále byly vypracovány návrhy na vylepšení dopravní obslužnosti a dopravní výchovy v dané oblasti.
Traffic literacy of university students in Tábor and its surrounding
Keywords: Doprava; Gramotnost; Dopravní gramotnost; Dopravní systém; Cestovní ruch; Segment; Marketingový výzkum; Transport; Literacy; Traffic literacy; Transport system; Tourist trade; Segment; Marketing research