Zdravý životní styl - jak k němu přivést studenty nižších ročníků gymnázií - Králová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2010)
Zdraví je jednou z nejdůležitějších hodnot lidského života. To platí jak pro zdraví jednotlivce, tak celé populace. Pohled člověka na zdraví a jeho význam se v průběhu života mění. Právě u věkové kategorie, které se budu věnovat ve své práci, je nutné vytvářet a upevňovat vztah k vlastnímu zdraví a zdravému životnímu stylu. Tím více to platí v dnešní době, neboť stále více dochází k ohrožování jednotlivce i celého lidstva.
Healthy lifestyle - how to bring pupils of lower forms to it