Návrh metodické příručky ke geometrickému náčrtníku Geonext - Kubů, Lucie (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce je tvořena čtyřmi částmi. První část je teoretická a věnuje se využití počítače při vyučování matematiky, výuce v počítačové učebně a vybavenosti českých škol výpočetní technikou. Druhá část je věnována programu Geonext, který jsem si vybrala pro jeho přehlednost a jednoduché ovládání. Třetí část popisuje mikroexperiment, který jsem provedla v šesté třídě základní školy. Při tomto mikroexperimentu jsem využila příklady vytvořené v programu Geonext. V poslední části jsou uvedeny příklady, které jsem v programu Geonext vypracovala, ale nevyužila jsem je při mikroexperimentu.
Creating a methodical paper for using Geonext
Keywords: geometrie; dynamická geometrie; Geonext; počítačem podporovaná výuka; projektové vyučování; Geometry; Dynamic geometry; Geonext; PC supported lessons; project lessons