Využívání agroenvironmentálních programů v zemědělském hospodaření v jižních Čechách - Pokorná, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce je poskytnout přehled pro orientaci v možnostech získání dotací v oblasti zemědělství České republiky v období do roku 2013 a zjistit míru využívání těchto možností v podnicích jižních Čech, a to: typy využitelných a využívaných dotačních programů,podíl využívání agroenvironmentálních programů, vliv využívání dotačních titulů na systému hospodaření, vliv využívání dotačních titulů na typu zemědělské produkce, vliv nadmořské výšky na podílu zatravnění podniků, možné rezervy v rozsahu využívání těchto opatření.
Use of agri-environmental programs in the agricultural economy in southern Bohemia
Keywords: zemědělství; environmentální; dotace.; agriculture; environmental; grant