Výuka angličtiny v běžné MŠ - Coufalová, Martina (Jihočeská univerzita, 2016)
V České republice je povinná výuka angličtiny od třetího ročníku základní školy. Většina základních škol ale začíná s výukou od první třídy. V dnešní době je velký trend děti s angličtinou seznamovat již v předškolním zařízení a stále více mateřských škol tuto nadstandardní aktivitu pro děti, ale hlavně pro jejich rodiče nabízí. Cílem této práce je teoretické seznámení s metodami používanými k seznamování předškolních dětí s angličtinou, představení několika dokumentů, které se tímto tématem zabývají a také vývoj předškolního dítěte na základě nastudované odborné literatury. V praktické části popisuji výuku angličtiny ve třech mateřských školách. Formou pozorování a rozhovoru zjišťuji, jak seznamování s angličtinou v běžné mateřské škole prakticky vypadá.
Teaching English at Czech Kindergartens
Keywords: seznamování s cizím jazykem; angličtina; běžná mateřská škola; ELT; English; kindergarten