Projektový risk management - Vondráčková, Anna (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této diplomové práce s názvem "Projektový risk management" je identifikovat rizika konkrétního projektu, analyzovat je a navrhnout opatření, jak tato rizika co nejvíce snížit či zcela eliminovat. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je představena základní odborná terminologie, dále také jednotlivé fáze projektového řízení a důraz je kladen zejména na představení procesu řízení projektových rizik. Poznatky z teoretické části jsou následně aplikovány v části praktické. V této praktické části je představen kontext projektu vybudování komunitního centra na ostrově Rusinga Island a jejím výstupem je identifikace rizik, analýza rizik a návrh preventivních opatření rizik tohoto projektu.
Project Risk Management
Keywords: riziko; řízení rizik; identifikace a analýza rizik; projektová rizika; risk; risk management; risk identification and analysis; project risks