Nevyvinuté půdy suťových polí Vysokých Tater: množství, chemismus a ekologický význam - Šmejkal, Jan (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá půdami suťových polí v alpinských ekosystémech Vysokých Tater. Zaměřuje se na procesy zvětrávání a vývoje půd, kterými se do prostředí uvolňuje fosfor a další živiny. Práce obsahuje návrh výzkumného projektu, který řeší množství a chemismus půd suťových polí v povodí Ľadového plesa s bližším zaměřením na sezónní dynamiku fosforu a dalších živin.
Undeveloped soils of scree slopes in Tatra mountains: quantity, chemical regime and ecological importance