Porovnání hodnot sedimentace erytrocytů s hodnotami lipidového souboru - Štefková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem práce je porovnat hodnoty rychlosti sedimentace erytrocytů (ESR) získané metodou stop flow s jednotlivými hodnotami lipidového souboru. Ověřit, zda jsou hodnoty ESR ovlivněny hyperlipoproteinémií. Jsou vypočteny korelační koeficienty a sestaveny grafy korelačních závislostí mezi hodnotami ESR a parametry lipidového souboru (TAG, TC, HDL a LDL).
Comparing values of sedimentation of erythrocytes of lipid complex
Keywords: ESR; Fähraeus-Westergren; Alifax Test 1; lipoproteiny; hyperlipoproteinémie; ESR; Fähraeuse-Westergren; Alifax Test 1; lipoproteins; hyperlipoproteinemia