Logistika a řízení dopravního podniku - Pešková, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
V této práci se konkrétně zabývám společností MEZADO Jan Pešek a její nově nabízené služby, kterou je asistovaná individuální přeprava handicapovaných osob. Cílem této práce je analyzovat tuto službu za a navrhnout její zefektivnění.Jako formu průzkumu jsem zvolila dotazníkové šetření. Z dotazníků byla vytvořena databáze, jejímž výstupem bylo grafické zobrazení odpovědí ve formě tabulek a grafů.Zákazníci navrhují změny směrované na rozšíření vozového parku.Klíčem k řešení tohoto problému je rozšíření portfolia zákazníků. Nástrojem k získání nových zákazníků je zesílení propagace. Navrhuji zavedení nové formy propagace prostřednictvím letáků a využití již vytvořené prezentace. Vzhledem k důvodům využití služby, navrhuji umístění letáků hlavně do zdravotních zařízení v městských obvodech, kde není o službě takové povědomí.
Logistics and transportation management company
Keywords: sociální služba; asistovaná přeprava; handicapovaná osoba; dotazníkové šetření; propagace; vozový park; portfolio zákazníků; konkurence; výsečový graf; sloupcový graf; social service; assisted transportation; handicapped person; survey; promotion; fleet; a portfolio of customers; competition; the pie graph; bar graph