Rozdělování výsledku hospodaření ve společnosti DISA v. o. s. a společnosti Expert & Partner engineering CZ, a.s. - Nováková, Ilona (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato práce pojednává o rozdělování výsledku hospodaření v obchodních společnostech. Cílem je podat, co nejsrozumitelnější "návod" jak pracovat s výsledkem hospodaření od jeho zjišťování až po jeho vypořádávání. Má práce je rozdělena do jedenácti částí. V prvním části jsem se zaměřila na teoretické vymezení obchodních společností dle ObchZ. Zbývající části jsou koncipovány, tak aby tvořily návod, jak postupovat při zjišťování, schvalování a rozdělování výsledku hospodaření obchodních společností. Praktická část ověřuje teorii v praxi a to v kapitálové společnosti Expert & Partner engeneering, a. s. a v osobní společnosti DISA v. o. s.
Distribution of operating results in the capital of DISA v. o. s. and capital of Expert & Partner engineering CZ, a.s.
Keywords: obchodní společnosti; výsledek hospodaření; zisk; ztráta; commercial companies; net profit; loss; profit