Vedení účetnictví a daňové evidence soukromě hospodařícího zemědělce, porovnání jejich vhodnosti pro aktuální podmínky hospodaření - Štolbová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem této diplomové práce je přiblížit problematiku týkající se vedení daňové evidence nebo účetnictví soukromě hospodařícího zemědělce. Tato práce je také zaměřena na specifika účetnictví v zemědělství. Dílčím cílem této práce je identifikovat tyto specifika, především zvířata. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část je věnována pojmu zemědělství, obecné charakteristice zemědělské výroby a legislativnímu vymezení, charakteristice a popisu daňové evidence a účetnictví. V praktické části je znázorněno účtování v daňové evidenci a účetnictví konkrétního soukromě hospodařícího zemědělce. Nedílnou součástí práce je souhrnný příklad, na kterém je ukázáno účtování v daňové evidenci a účetnictví.
Accountancy and tax evidence of private farmer, comparing their propriety for actual conditions of his economy
Keywords: Daňová evidence; účetnictví; zemědělství; Tax evidence; accountancy; agriculture