Ošetřovatelská péče(management)o fyziologického novorozence v současné době a trend pro nejbližší léta. - Lízalová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce má dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části je popsána péče o fyziologického novorozence od jeho narození, až do propuštění z nemocnice. Nechybí zde fyziologie novorozence a shrnutí historie problematiky. V praktické části bylo provedeno šetření zaměřené na názory a běžnou praxi sester pečujících o fyziologického novorozence. Ze šetření vyplývá, že sestry na odděleních fyziologických novorozenců, pracují převážně podle současných trendů v ošetřování fyziologického novorozence.
Nursing care of physiological newborns nowadays ane future trends
Keywords: Fyziologický novorozenec; Nové trendy; Novorozenecký screening; Ošetřovatelská péče; Porodní asistentka; První ošetření novorozence; Všeobecná sestra; Physiological newborn infant; new trends; Newborn screening; Nursing care; Midwife; First treatment of the newborn infant; General Nurse