PROSTOROVÁ ANALÝZA KVALITY DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI OBCÍ V JIHOČESKÉM KRAJI - Jindra, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2012)
Anotace: Předkládaná diplomová práce se věnuje dopravní obslužnosti obcí v Jihočeském kraji. Práce se soustřeďuje na hodnocení kvality dopravní obslužnosti veřejnou hromadnou dopravou. Pomocí metodického postupu, který vychází z teoretické části se hodnotí počty spojů jednotlivých obcí a příslušných středisek. Podle jízdních řádů byly analyzovány spoje v různém časovém období v rámci silniční a železniční dopravy. Doplňující část představuje zjištění dopravní polohy obcí a jejich analýza ve vztahu k dopravní obslužnosti. Závěrečná část obsahuje hodnocení zjištěných výsledků a syntézu dané problematiky. Součástí práce je rovněž dopravně geografická charakteristika zkoumaného území, mapová příloha a rozsáhlá tabulková příloha získaných dat.
Spatial analysis of the transport service quality in the South Bohemia Region municipalities.
Keywords: dopravní obslužnost; dopravní poloha; dopravní spojení; geografie dopravy; Jihočeský kraj; kvalita dopravní obslužnosti; obec; středisko; veřejná doprava; transport service; transport location; transport link; geography of transport; South Bohemia Region; transport service quality; municipality; public transport