Informovanost o možnostech využití asistenčního psa - Vanišová, Romana (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem práce bylo zmapovat informovanost o možnostech využití asistenčního psa u osob s tělesným postižením v plzeňském kraji. Cíl práce byl splněn a hypotéza se potvrdila. Z čehož vyplývá, že osoby s tělesným postižením v plzeňském kraji jsou informovány o možnostech využití asistenčního psa. Avšak během výzkumu bylo zjištěno, že laická veřejnostneni dostatečně informována. A proto bych navrhovala sestavit informační leták, který by byl na veřejných místech. A dále by bylo dobré, kdyby se více informací lidé dozvěděli například ze sdělovacích prostředků v podobě informačních spotů.
The informedness of use of an assistant dog
Keywords: Osoba s tělesným postižením; Asistenční pes; Pomáhající pes; Person with body handicap; Asistence dog