Výskyt klíšťat a jimi přenášených patogenů v městském parku v Českých Budějovicích. - Vavrušková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2010)
Celkem bylo 369 klíšťat Ixodes ricinus (330 nymf, 39 dospělců) sesbíráno v městském parku Stromovka v Českých Budějovicích a vyšetřeno na přítomnost spirochét Lymeské boreliózy Borrelia burgdorferi sensu lato.
Occurence of ticks and tick-borne pathogens in a urban park area of Ceske Budejovice.