Molekulární analýza genu pro tabtoxin u patovarů fytopatogenní bakterie Pseudomonas syringae - Brabcová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem bakalářské práce je stanovení distribuce genu pro tabtoxin a coronatin mezi jednotlivými patovary bakterie Pseudomonas syringae pomocí molekulárních technik. V rámci práce bude vytvořena sbírka bakteriálních kultur pocházejících z tuzemských i zahraničních zdrojů. Z bakterií bude izolována kompletní genomová DNA, která poslouží pro skríning získaných izolátů na přítomnost genu pro tabtoxin a coronatin pomocí PCR a hybridizačních technik. Získané geny budou osekvenovány a bude provedeno porovnání získaných dat.
Molecular analysis of tabtoxin virulence gene in pathovars of phytopathogenic bacteria Pseudomonas syringae
Keywords: Pseudomonas syringae; tabtoxin; coronatin