Význam zavedení regionální značky pro MAS - Kuldová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce bylo zhodnocení významu zavedení regionální značky pro vybraný region. První část bakalářské práce se zabývá popsáním a fungováním regionální politiky v České republice a v Evropské Unii. Regionální politika se zaměřuje na regiony a města EU, podporuje jejich hospodářský růst a zlepšuje kvalitu života jejich občanů prostřednictvím strategických investic. Dále popisuje vznik a fungování místních akčních skupin a popis projektování Fiche. V další kroku bude čtenář seznámen s existujícími regionálními značkami v Evropě a se značkami týkajících se vybraného regionu. Ve druhé, praktické, části se bakalářská práce zaměřuje na region Hluboká nad Vltavou a Lišov. Zde bylo provedeno šetření pomocí dotazníků o informovanosti ekonomických subjektů o regionálním značení pro vybraný region. Regionální značení je důležité pro propagaci daného regionu a zviditelnění jeho specifických produktů. Výsledky byly zhodnoceny a byly navrženy možná řešení a inovace propagace regionální značky.
The importance of implementation of a regional brand for a Local Action Group
Keywords: místní akční skupina; regionální politika; regionální značení; Fiche; Local Action Group; regional policy; regional branding; Fiche