Využití sugestopedie při výuce anglického jazyka na prvním stupni ZŠ - Viková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce je zaměřena na možnost výuky anglického jazyka s využitím alternativní metody sugestopedie na prvním stupni základních škol. Hlavním cílem práce je pokus o aplikace této metody do prostředí základní školy a posouzení, zda je vyhovující a efektivní i pro děti mladšího školního věku. Teoretická část práce klasifikuje jednotlivé vyučovací metody a přístupy ve výuce cizích jazyků, uvádí jejich vznik, vývoj a podstatu. Její stěžejní část rozpracovává alternativní metodu sugestopedie. Praktická část se zabývá možností využití sugestopedie ve výuce anglického jazyka na vybrané základní škole. Na základě této zkušenosti lze ověřit, zda je tato metoda efektivní i pro žáky základních škol a zda mohou být její prvky využívány na základní škole i do budoucna.
The Application of Suggestopedia in English Classes at Primary School
Keywords: anglický jazyk; metoda; přístup; alternativní metody a přístupy; sugestopedie; Lozanov; Rámcový vzdělávací program; Školní vzdělávací program; základní škola; English Language; Method; Approach; Alternative Teaching Methods and Approaches; Suggestopedia; Lozanov; Framework Educational Programme; School Educational Programme; Elementary School