PROGRAM OBNOVY VESNICE VOLENICE, OKRES STRAKONICE - Urbánková, Ilona (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se věnuje rozvoji venkova, konkrétně se zabývá tvorbou Programu obnovy obce Volenice u Strakonic. Program je založen na analýze dostupných podkladů, vlastního terénního průzkumu, rozhovorů se znalci a dotazníkového šetření mezi místními obyvateli. V teoretické části analyzuje literaturu zabývající se obnovou venkova a literaturu či jiné zdroje řešící dané území. Dále se zabývá fyzicko ? geografickou a sociálně - geografickou charakteristikou území obce Volenice. Praktická část práce analyzuje náměty získané z dotazníkového šetření mezi obyvateli obce Volenice, řízených rozhovorů s místními experty a z vlastního terénního průzkumu. Cílem práce je přispět k rozvoji daného území a navrhnout reálně řešitelný Program obnovy vesnice Volenice.
The Revitalisation program of the village Volenice, region Strakonice
Keywords: Program obnovy vesnice; rozvoj venkova; venkov; venkovská architektura; rurální geografie; Volenice (u Strakonic); sociologie venkova.; The village renewal; rural development; countryside; rural architecture; rural geography; Volenice (near Strakonice); rural sociology.