ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ PŘEDLUŽENÝM KLIENTŮM V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH - Cábová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2012)
V současnosti stoupá počet zadlužených lidí a narůstá i počet lidí, kteří nejsou schopni své závazky splácet a dostávají se do dluhové spirály. Ve chvílích, kdy již těmto lidem hrozí exekuce, se obracejí na organizace poskytující sociální služby zaměřené na dluhovou problematiku v naději, že jim pomohou. Záměrem této práce je popsat dluhovou problematiku v mikroregionu Českých Budějovic. Cílem této práce je zmapovat systém odborného poradenství a metodický procesní postup při poskytování služeb předluženým klientům u organizací poskytujících dluhové poradenství v Českých Budějovicích.
Professional Social Guidance to Insolvent Clients in České Budějovice
Keywords: dluhové poradenství; exekuce; oddlužení; předlužení; půjčka; debt consultation; execution; debt relief; indebtedness; loan