Spojité modelování ve fyzice - Březinová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá problematikou matematického a počítačového modelování jevů popsaných pomocí diferenciálních rovnic prvního a druhého řádu. V první části jsou shrnuty základní postupy při hledání řešení diferenciálních rovnic analytickými metodami, následující kapitoly pojednávají o softwaru používaném pro řešení vybraných úloh a ukázky konktrétních příkladů z fyziky.
Fluid modelling in plasma physics
Keywords: diferenciální rovnice; počítačové modelování; COMSOL Multiphysiscs; computer modeling; differential equations; COMSOL Multiphysics