Lyžování na 1.stupni základních škol v okrese Strakonice\\ - Valachová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Dnešní doba přináší spoustu neblahých vlivů na lidské zdraví. Jedním z účinných způsobů obrany je pohyb. Jeho nejvhodnější formou v zimním období může být pro svojí všestrannost lyžování. Všechny dosud platné vzdělávací programy umožňují lyžařský výcvikový kurz na 1. stupeň zařadit. Rozesláním dotazníků na základní školy v okrese Strakonice jsme se snažili zmapovat situaci ohledně pořádání či nepořádání lyžařských kurzů na 1. stupni základních škol.
Skiing at the first level of the basic school in the region Strakonice\\
Keywords: lyžování; lyžařský výcvikový kurz; první stupeň; skiing; skiing training course; primary school