Vliv sportovní gymnastiky na rozvoj pohybových schopností a dovedností dětí mladšího školního věku\\ - Hálová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavní náplní této diplomové práce je porovnání motorických schopností u dětí, které se minimálně 4 roky aktivně věnují sportovní gymnastice a u dětí, které se žádné sportovní aktivitě nevěnují. Diplomová práce obsahuje přehled dvanácti vybraných motorických testů, které byly s dětmi prováděny. Cílem celého výzkumu bylo na podkladě výsledků těchto testů a statistických výpočtů zjistit, jestli má sportovní gymnastika určitý vliv na pohybové schopnosti a dovednost u dětí mladšího školního věku.
The influence of sports gymnastics on development of motor abilities and skills of young school-age children\\
Keywords: Gymnastika; pohybové schopnosti; motorické testy; testová baterie; Gymnastics; motor abilities; motor tests; battery of tests