Analýza konkurenceschopnosti vybraného podniku a návrhy jeho propagace - Šmitmajerová, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Konkurent je vždy možností ohrožení existence a bezproblémového chodu společnosti, a proto není možné jej jakkoli ignorovat či přehlížet. Každá společnost by tedy měla věnovat velkou pozornost poli konkurence a své vlastní konkurenceschopnosti, poněvadž v konkurenčním boji vítězí jen ti nejsilnější. Pokud podnik není schopen konkurovat ostatním soupeřům je trhem samotným zákonitě odsouzen k záhubě.Cílem práce je tedy posoudit konkurenceschopnost vybraného podniku pomocí metod analýzy vnějšího a vnitřního prostředí podniku a vybrat pro daný podnik vhodnou strategii společně s návrhy jeho propagace.
Analysis of competitiveness of the selected company and proposals for its promotion
Keywords: konkurenceschopnost; SWOT analýza; analýza vnějšího a vnitřního prostředí; propagace; competitiveness; SWOT analysis; promotion