Měření koaxiálních kabelů a antén - Zeman, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá problematikou měření koaxiálních kabelů a antén. Úvod práce obsahuje teoretický popis fyzikálního principu, v další části je popis jednotlivých měření a detekce závad. Práce je doplněna popisem přístroje a na závěr je přiložen popis postupu měření a vyhodnocení výsledků s vypracováním výstupních měřících protokolů.
Measurement of coaxial cables and antennas
Keywords: měření; koaxiální kabel; anténa; útlum odrazu; útlum kabelu; napěťový poměr stojatých vln; measurement; coaxial cable; antenna; return loss; cable loss; voltage standing wave ratio