Muži jako oběti domácího násilí - Kubišta, Petr (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zabývá problematikou domácího násilí páchaného na mužích jakožto oběti v souvislosti s rozdílnostmi z pozice genderu, vybraných etických souvislostí za účasti Policie ČR. Domácí násilí mezi muži je dnes málo častým a nežádoucím jevem, kdy pozice muže jako oběti není společností a zákony ČR žádoucí a ve většině případů muž zůstává bez pomoci a přátel na vše sám. Je důležité, aby toto téma se dostalo do široké části veřejnosti a bylo podporováno samotnou vládou ČR. Důraz by měl být kladen na včasnou intervenci, prevenci a připuštění faktu, že ne jen ženy jsou oběťmi domácího násilí.
Men as victims of domestic violence
Keywords: domácí násilí; Policie ČR; etika; muži jako oběti domácího násilí; pachatel; oběť; gender; trestný čin; přestupek; domestic violence; Policie ČR; ethics; men as victims of domestic violence; perpetrator; victim; gender; criminal act; minor offence