Finanční matematika na internetu s podporou formátu cdf - Glaser, Leoš (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na užití proprietárního interaktivního formátu Computable Document Format (CDF) od Wolfram Research pro finanční matematiku. Teoretická část představuje vybrané produkty společnosti Wolfram Research a popisuje formát CDF spolu s jeho nejčastějším použitím. Praktická část se zabývá vytvořením CDF aplikací pro vybrané oblasti finanční matematiky. Je popsán proces vývoje těchto aplikací v softwaru Wolfram Mathematica. Dílčím cílem této práce je publikování aplikací na internetu, čímž se stanou lehce přístupné veřejnosti a mohou tak sloužit jako podpůrný materiál pro výuku finanční matematiky.
Financial mathematics on the internet with the support by cdf format
Keywords: finanční matematika; wolfram; cdf; mathematica; financial mathematics; wolfram; cdf; mathematica