Vliv virtuální a rozšířené reality na pohybovou aktivitu v lidské ontogenezi - Hazuková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2022)
Virtuální a rozšířená realita je v dnešní době velmi aktuální a rozšířené téma. Tato práce se zaměřuje na vliv, který nám VR a AR přináší na pohybovou aktivitu v průběhu ontogenetického vývoje. Hlavním cílem diplomové práce je zjistit a popsat současný stav využívání VR a AR při pohybové aktivitě v průběhu lidské ontogeneze. Dalším neméně důležitým cílem práce je také zjistit, jak se mění vztah k virtuální a rozšířené realitě v průběhu lidské ontogeneze. V praktické části poskytuje práce graficky zpracované výsledky výzkumného šetření a diskuzi nad výzkumnými otázkami dané problematiky. Výsledky výzkumného šetření diplomové práce prokazují pozitivní vliv VR a AR na pohybovou aktivitu.
The influence of virtual and augmented reality on physical activity in human ontogenesis
Keywords: virtuální realita; rozšířená realita; zdraví; pohyb; lidská ontogeneze; virtual reality; augmented reality; health; movement; human ontogeny