Modální slovesa CAN, MAY, MUST, jejich opisy a užití. - Břicháčková, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá uzavřenou třídou modálních sloves, a to jak po stránce morfologicko-syntaktické, tak po stránce funkčně sémantické. Zkoumá společné formální rysy se slovesy pomocnými a jejich užití v současné angličtině. Práce je rozdělena na část teoretickou, objasňující problematiku modálních sloves a část praktickou, zaměřující se na procvičení výše zmíněné teorie. Praktická část je dále rozdělena do několika úrovní a to od nejjednodušší po nejobtížnější. Závěr bakalářské práce tvoří shrnující test, obsahující tři části a jejich následné vyhodnocení.
MODAL VERBS CAN, MAY, MUST. THE FORMS AND USE.
Keywords: modální slovesa; tvary modálních sloves; význam; otázky; zápor; modal verbs; forms of modal verbs; meaning; questions; negative