Teoretické podklady pro určení transportu erozí pro návrhovou srážku. - Bláha, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2011)
Atmosférické srážky jsou dány celkovým úhrnem, prostorovým rozložením a intenzitou. Všechny tyto faktory spolu s klimatickými podmínkami, vegetací a druhem půdy, se podílejí na celkovém odtoku. Extrémní srážky jsou nebezpečné svojí energií a celkovým úhrnem, ale i intenzitou, která má velký vliv na povrchový odtok a na transport půdních částic. Existují desítky programů na zpracování CN ? křivek a celkového odtoku.
Theoretical basis for determining the design of erosion transport crash.
Keywords: srážky; klimatické podmínky; celkový odtok; CN - křivky; rainfall; climatic conditions; total runoff; Curve Number