Externí financování podniků a jeho praktická aplikace - Broučková, Vlasta (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním tématem bakalářské práce jsou v největší míře externí zdroje financování podniku a jejich aplikace do praxe. Práce je rozdělena na dvě části, a to část teoretickou, která je zaměřena na objasnění základních pojmů a souvislostmi mezi těmito pojmy, a dále část praktickou. Hlavními kapitolami části praktické je určení podílu externího a interního kapitálu, zjištění průměrných nákladů kapitálu, odhad průměrných nákladů vlastního kapitálu a určení vnitřní hodnoty akcie.
External sources of company financing and putting these sources into practise
Keywords: externí zdroje; interní zdroje; zisk; akciový kapitál; náklady kapitálu; vnitřní hodnota akcie