Technické a legislativní podmínky přepravy koní - Všetečka, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá podmínkami přepravy koní. V první části je řešen zejména účel přepravy koní, současné právní předpisy a legislativní podmínky z oblasti přepravy koní a technické parametry dopravních prostředků, které se k přepravě používají. Dále jsou shrnuty veškeré dokumenty potřebné pro převoz koní ve vnitrostátní i mezinárodní dopravě. V závěrečné kapitole je zpracován přehled pro majitele koní jaké možnosti přepravy a využití dopravních prostředků je pro ně nejvýhodnější.
Technical and legislative conditions of carriage horses
Keywords: přeprava koní; podmínky přepravy; dopravní prostředek; horse transport; transport conditions; means of transport