Český právní systém ve srovnání s právním systémem Starého zákona - Kvapil, Martin (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním českého právního systému s právním systémem starověkého Izraele. Vzhledem k tomu, že trestní řád České republiky i trestní řád obsažený ve Starém zákoně obsahují popis nejrůznějších trestných činů a jejich potrestání, je tato práce omezena pouze na trest smrti.
Czech legal system in comparison to the legal system of the Old Testament
Keywords: trest smrti; starý zákon; české právo; srovnání právních systémů; death penalty; Old Testament; Czech legal system; comparison of legal systems