Hospodaření obcí v ČR - Procházková, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se zabývá analýzou principů finančního řízení municipalit, hodnocení jejich hospodaření a následnou analýzou hospodaření města Milevska v období 2003 - 2007 prostřednictvím sledování vývoje příjmové a výdajové stránky územního rozpočtu, výsledku hospodaření a zadluženosti a dále pak aplikací metody US Research.
The Economy of Municipalities in the Czech Republic
Keywords: veřejný sektor; veřejná správa; územní samospráva; územní rozpočet; majetek obce; zadluženost; public sector; public administration; municipal authorities; municipal budget; municipal property; indebtedness