Zhodnocení efektivity a návrh konstrukčního řešení pasivních domů z hlediska energetické a finanční náročnosti při použití materiálů dostupných na evropském trhu - Pavel, Michal (Jihočeská univerzita, 2023)
Tématem diplomové práce je zhodnocení efektivity a návrh konstrukčního řešení pasivních domů z hlediska energetické a finanční náročnosti při použití materiálů dostupných na evropském trhu. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. První z nich tvoří literární rešerši, která přináší potřebné informace nejen o pasivním standardu jako takovém, ale též i o zásadách spojených s jeho výstavbou. Druhá obsahuje praktickou část, kde je vytvořena databáze nejvýznamnějších detailů pro jednotlivé materiálové varianty společně s jejich pracovními postupy, jednotlivými shrnutími a cenovými srovnáními. Výsledkem této práce je zhodnocení efektivity výstavby pasivních domů svépomocí.
Evaluation of the efficiency and a proposal of the construction solution of passive houses in term of energy and financial demands using materials available on the European market
Keywords: stavba; pasivní dům; pasivní standard; stavba svépomocí; detaily; vzduchotěsnost; tepelná ztráta; tepelný most; building; passive house; passive standard; self-built construction; details; airtightness; heat loss; thermal bridge