Stanovení poloměrů otáčení zemědělských souprav pro potřeby počítačových modelů - Poduška, Radek (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce je vypracována na téma stanovení poloměrů otáčení zemědělských souprav pro potřeby počítačových modelů. Výsledková část se zaměřuje na vyhodnocení zjištěných výsledků a vypočítání poloměrů otáčení u zemědělských souprav pro zpracování půdy, kterými byli John Deere 6210 R s Opall Agri Saturn 6, John Deere 8320 R s Horsch Joker 6 RT a Massey Ferguson 7620 s Kuhn Optimer + 6003. Vypočítané poloměry otáčení v jednotlivých rychlostech jsou uvedeny v tabulkách. V práci jsou zahrnuty povětrnostní podmínky při jednotlivých pokusech.
Determination of turning radii of agricultural kits for computer models
Keywords: zemědělská souprava; traktor; terramechanika; poloměr otáčení; agricultural equipment; tractor; terramechanics; turning radius