Způsob trávení volného času žáků 5. ročníku základních škol v Českém Krumlově a okolí - Koritarová, Martina (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá způsobem trávení volného času žáků 5. ročníků základních škol v Českém Krumlově a okolí. Teoretická část přináší vhled do problematiky volného času a volnočasových aktivit se zaměřením na žáky mladšího školního věku z obecného hlediska. Ve výzkumné části jsou zpracovány a vyhodnoceny poznatky z výzkumu, který byl proveden metodou dotazníkového šetření. Výzkumná část poskytuje přehled a srovnání, jakým způsobem tráví volný čas děti mladšího školního věku v Českém Krumlově a okolí a jakým způsobem se na trávení volného času podílí rodina.
Leisure time activities of pupils in 5th class of primary school in Český Krumlov and its environs
Keywords: volný čas; osobnost dítěte mladšího školního věku; volnočasové aktivity; volnočasové instituce.; leisure time; personality of a child of the lower elementary school age; leisure time activities; leisure time institutions.