Didaktická hra ve výuce biologie člověka na 1. stupni ZŠ - Capouchová, Anna (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem diplomové práce bylo vytvoření tří autorských didaktických her k tématu biologie člověka určených pro výuku dětí 1. stupně základní školy. Hry byly vytvořeny pro 2. ročník 1. stupně ZŠ. Cílem her bylo získání nových vědomostí a prohloubení již získaných znalostí o tématu. Hry se zabývají tématy: stavba lidského těla, smysly, nemoci a úrazy. Znalosti žáků byly ověřeny pretestem, posttestem č. 1 a posttestem č. 2. Výsledky testů byly porovnávány mezi experimentální skupinou (didaktické hry) a kontrolní skupinou (běžná výuka s interaktivními cvičeními).
An Educational Game in Teaching Human Biology at Primary Level
Keywords: prvouka; didaktická hra; smysly; nemoci; úrazy; stavba lidského těla; pretest; posttest; biology; didactic game; senses; diseases; injures; structure of human body; pretest; posttest