Vztah rodičů ke sportování jejich dětí na příkladu florbalistů v Kraji Vysočina - Jindra, Petr (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato diplomová práce se zabývá vztahem rodičů florbalistů z Kraje Vysočina ve věku mladších žáků ke sportování jejich dětí. Teoretická část je rozdělena do čtyř kapitol. Ty jsou členěny podle toho, které jednotlivé klíčové pojmy a oblasti spojené s florbalem rozebírají. Čtenář se dozví, co je to motivace, volný čas, sport či florbal. Kapitola o florbalu se zabývá nejen současností, ale i historií. Na ni pak navazuje část praktická. Výzkum je zaměřen na názor a vztah rodičů ke sportování jejich dětí. Je zde zjišťováno, jak moc populární dle rodičů florbal je, proč své děti právě na tento sport přihlásili či zda se nesetkali s šikanou. V závěru autor shrnuje zkoumanou problematiku a přidává svá doporučení.
Parents' relationship to their children's sport on the example of floorball players in the Vysočina region
Keywords: motivace; sport; florbal; volný čas; výchova; motivation; sport; floorball; leisure; education