Interogativní věty ve španělštině - Rachová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2006)
Podstatou diplomové práce je porovnání španělských a českých interogativních vět. Teoretická část začíná pojetím modality. Následně jsou interogativní věty charakterizovány a porovnávány na úrovni jak syntaktické (intonace, pořádek slov ve větě, tázací zájmena, atd.) tak pragmatické (významový posun, zdvořilost, třídění, atd.). Na závěr teoretické části je uvede stručný přehled nejvýraznějších rozdílů mezi interogativními větami českými a španělskými.
Interrogative sentences in Spanish
Keywords: porovnání španělské a české interogativní věty; tázací zájmena; the comparison of Spanish and Czech interrogative structures; the interrogatives