Dekolonizace Mali a její vliv na vztahy mezi Francií a tímto africkým státem - Bystřický, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se především zabývá vztahy mezi Francií a její bývalou kolonií, republikou Mali. Popisuje její dekolonizaci a dopad, který tato událost měla na vztahy mezi těmito zeměmi. Velká část je také věnována udržování vlivu Francie v této zemi po její dekolonizaci. Práce se také soustředí na vojenskou, ekonomickou a politickou spolupráci obou zemí od roku 1960 až po současnost a podrobně rozebírá francouzskou vojenskou intervenci ze začátku roku 2013.
Decolonization Mali and its impact on relations between France and the two countries
Keywords: Francie; Mali; dekolonizace; vztahy; France; Mali; decolonization; relations