Laterna magika - obohacení estetické percepce? - Pekárek, Josef (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce je na základě rozboru stavu filmu a divadla v 50. letech 20. století, jak v Československu tak i ve světě, stanovit východiska a vlivy pro vznik Laterny magiky. Navazujícím úkolem je prostřednictvím možností filmu a divadla určit hranice těchto jednotlivých druhů umění a zjistit, v jakém vztahu jsou či mohou být v rámci představení Laterny magiky. Výsledky této teoretické části budou následně konfrontovány s rozborem vybraných představení Laterny magiky.
Laterna magika - Enrichment of Aesthetic Perception?
Keywords: Laterna magika; estetická percepce; film; divadlo; syntéza; Alfréd Radok.; Laterna magika; aesthetics perception; movie; theater; synthesis; Alfréd Radok.