Zdi - Fišarová, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce s názvem Zdi se skládá ze dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části se snažím objasnit život Vladimíra Boudníka, přibližuji jeho tvorbu a popisuji techniky, které vymýšlel a zabýval se jimi. Dále pak hledám podobnost jeho způsobů tvorby s určitými typy umění, které se objevili až o desetiletí později, včetně jejich hlavních představitelů. Zmiňuji některé české i světové umělce, kteří se inspirovali podobně jako Vladimír Boudník. Praktická část obsahuje cyklus digitálně upravených grafik. Kdy hlavním inspiračním zdrojem mi byla myšlenka explosionalismu a tvorba z poslední etapy Boudníkova života. V diplomové práci popisuji průběh celého vzniku digitálních grafik.
Walls
Keywords: Vladimír Boudník; explosionalismus; grafika; Rorschachův test; Vladimír Boudník; explosionalismus; graphics; Rorschach test